Locatie

Het resort "Makkum in Zee" maakt deel uit van het recreatiegebied "De Holle Poarte", dat wordt omsloten door een uitgestrekt natuurgebied.

Resort "Makkum in Zee", gelegen aan het IJsselmeer, is een waar eldorado voor watersporters. Doordat het IJsselmeer hier tot op enkele honderden meters uit de kust 50 tot 150 cm diep is, is het veilig voor kinderen. Daardoor is het bovendien erg makkelijk om er te leren surfen.

Zeilen kan vanaf het strand met catamaran of boot zonder kiel. Tevens kunnen ook meer spectaculaire vormen van watersport, zoals waterskiën en jetskiën worden beoefend. Voor de natuurliefhebber of sportvisser zijn er méér dan voldoende mogelijkheden. In de rietlanden rondom De Holle Poarte heerst rust en stilte en bevinden zich vele soorten weide- en watervogels.

Het recreatiegebied "De Holle Poarte" heeft een eigen strand met boulevard, waaraan diverse restaurants en gezellige terrasjes liggen. In de directe nabijheid bevindt zich een supermarkt, drogist en slijterij. Ook zijn er voldoende winkels met uitrusting voor de watersporter.
De jachthaven van Makkum ligt in de omgeving van het resort. Vanuit de jachthaven kan men via het IJsselmeer naar de sluizen van Kornwederzand, om zo naar de Waddenzee toe te varen.

Het oude pittoreske "stadje" Makkum, bekend van het Makkumer aardewerk, heeft leuke winkeltjes, diverse restaurantjes en veelzijdige uitgaansgelegenheden. De Friese sfeer is goed bewaard gebleven.

Makkum is gemakkelijk bereikbaar en ligt op een uurtje rijden vanaf de Randstad. Bolsward, Hindelopen, Sneek en Harlingen liggen op enkele kilometers afstand. De Friese hoofdstad Leeuwarden is binnen een half uur per auto bereikbaar. Vanuit Harlingen vertrekt de veerboot naar de Friese waddeneilanden Vlieland en Terschelling.